Πώς μπορείτε να επιλέξετε ένα ποιοτικό συμπλήρωμα κουρκουμίνης;

Disclaimer: This is a user generated content submitted by a member of the WriteUpCafe Community. The views and writings here reflect that of the author and not of WriteUpCafe. If you have any complaints regarding this post kindly report it to us.

Ζούμε σε μια εποχή έντονου τρόπου ζωής, πρόχειρου φαγητού, μολυσμένου περιβάλλοντος και πολύ άγχους. Λόγω αυτών των καταστάσεων, πρέπει να φροντίσετεε επιπλέον το σώμα και το μυαλό σας. Διαφορετικά, θα γίνετε μέρος της ομάδας των ανθρώπων, οι οποίοι εξαρτώνται πλήρως από μη συνταγογραφημένα φάρμακα, λόγω ασθενειών που προκαλούνται από τον κακό τρόπο ζωής.

Υπάρχουν πολλές επιλογές που μπορείτε να συμπεριλάβετε στον τρόπο ζωής σας, ώστε να διατηρήσετε τον εαυτό σας υγιή και σε φόρμα. Σε αυτήν την ανάρτηση του blog, θα μιλήσουμε για μια τέτοια επιλογή, το συμπλήρωμα κουρκουμίνης.

Τι είναι η κουρκουμίνη;

Η κουρκουμίνη είναι ένας συγκεκριμένος τύπος συμπληρώματος, που συνήθως συνιστάται για να διατηρεί το σώμα υγιές, καθώς έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Πρέπει να γνωρίζετε ότι η κουρκουμίνη είναι ένας τύπος φυτοχημικού κουρκουμινοειδούς, που λαμβάνεται από τον κουρκουμά. Ο κουρκουμάς είναι ένα βιολογικό μπαχαρικό, που είναι πολύ δημοφιλές στην Ινδία και για πολλούς λόγους είναι ωφέλιμος για την υγεία των ανθρώπων, κάθε ηλικίας και φύλου.

Ωστόσο, πολλοί διαφορετικοί τύποι κουρκουμίνης περιλαμβάνουν επίσης δισδεμεθοξυκουρκουμίνη και διμεθοξυκουρκουμίνη. Εάν πρόκειται να αναζητήσετε τα οφέλη της κουρκουμίνης, τότε θα βρείτε μια μεγάλη λίστα με αυτά. Παρόλα αυτά σε αυτήν την ανάρτηση του blog, θα μιλήσουμε μόνο για τα πιο σημαντικά οφέλη της κουρκουμίνης για την υγεία και θα σας βοηθήσουμε να βρείτε το καλύτερο συμπλήρωμα κουρκουμίνης.

Τα οφέλη της κουρκουμίνης για την υγεία

Δεδομένου ότι η κουρκουμίνη έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, μπορεί πάντα να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του οξέος και χρόνιου πόνου. Επειδή η κουρκουμίνη λαμβάνεται από βιολογικά μπαχαρικά που χρησιμοποιούνται στην Ινδία, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τυχόν παρενέργειες.

Ακόμα κι αν αντιμετωπίζετε ρευματοειδή αρθρίτιδα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κουρκουμίνη ως μια επιλογή μείωσης του πόνου, αλλά πρώτα θα πρέπει να μιλήσετε με το γιατρό σας, πριν συμπεριλάβετε την κουρκουμίνη στην καθημερινή σας διατροφή.

Εκτός από τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, η κουρκουμίνη έχει και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Πρέπει να ξέρετε ότι κάθε φορά που αντιμετωπίζουμε οποιοδήποτε άγχος, το σώμα μας αρχίζει να παράγει τοξίνες, οι οποίες βλάπτουν διαφορετικούς ιστούς στο σώμα μας.

Σε μια τέτοια κατάσταση, η κουρκουμίνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πλήρη εξουδετέρωση των τοξίνων. Εκτός από αυτό, η κουρκουμίνη μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να μειώσει το οξειδωτικό επίπεδο της χοληστερόλης, που υπάρχει στο σώμα μας. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο η κουρκουμίνη βοηθά στη διατήρηση της υγείας της καρδιάς μας.

Πώς να επιλέξετε το σωστό συμπλήρωμα κουρκουμίνης;

Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα πρέπει να αναζητήσετε, είναι η κουρκουμίνη σας να μην περιέχει μόνο κουρκουμά. Αν η κουρκουμίνη σας περιέχει μόνο κουρκουμά, δεν θα σας προσφέρει όλα τα οφέλη που έχουμε συζητήσει.

Θα πρέπει επίσης να μείνετε μακριά από τις συμβατικές κουρκουμίνες, καθώς δεν απορροφώνται πολύ καλά. Δεν έχει σημασία πόσο σκληρά προσπαθείτε, αλλά οι συμβατικές κουρκουμίνες δεν μπορούν να διαλυθούν εντελώς στο νερό. Εάν δεν αυξηθεί η απορροφητικότητα, τότε δεν υπάρχει περίπτωση η συμβατική κουρκουμίνη να διαλυθεί στο νερό και αυτός είναι ο λόγος που θα πρέπει να μείνετε μακριά από τέτοιες εναλλακτικές λύσεις.

Θα πρέπει να αναζητήσετε εκείνα τα συμπληρώματα κουρκουμίνης, τα οποία χρησιμοποιούν Βιοπερίνη για απορρόφηση. Η Βιοπερίνη είναι ένα είδος εκχυλίσματος μαύρου πιπεριού που αυξάνει το διαλυτικό χαρακτηριστικό της κουρκουμίνης. Έτσι, εάν μπορείτε να βρείτε ένα συμπλήρωμα κουρκουμίνης με Βιοπερίνη, αυτή θα είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς.

Τα συμπληρώματα κουρκουμίνης μπορεί να μην είναι τόσο δημοφιλή όσο άλλα σύγχρονα συμπληρώματα στην αγορά. Ωστόσο, σιγά σιγά θα γίνουν ένα νέο αγαπημένο συμπλήρωμα, λόγω των πολλών πλεονεκτημάτων τους, καθώς και των φυσικών ιδιοτήτων τους. Ωστόσο, είναι πάντα ενδεδειγμένο να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν αρχίσετε να καταναλώνετε ένα συμπλήρωμα κουρκουμίνης.

Login

Welcome to WriteUpCafe Community

Join our community to engage with fellow bloggers and increase the visibility of your blog.
Join WriteUpCafe