in

Hoe buitendeuren te onderhouden

Als het gaat om het onderhoud van houten buitendeuren en het onderhouden van andere ingangen aan de voorkant, doen de meeste huiseigenaren niet veel om hun deuren te beschermen tegen datgene waaraan ze elke dag worden blootgesteld. Als je een deur hebt die al door de elementen is beschadigd, of als je wilt leren hoe je een verweerde houten deur kunt herstellen in een huis dat je aan het revalideren bent, dan is alles wat je moet weten hier.

Onderhoud buitendeur 101

Onderhoud van de houten deur aan de buitenkant is belangrijk voor de levensduur en de goede werking van de ingang. Dingen zoals het schoonmaken van scharnieren en deurknopmontage hoeven slechts om de zes tot 12 maanden te worden gedaan, terwijl dingen, zoals het afnemen en oliën van buitendeurhout, vaker moeten worden gedaan. Hier zijn enkele onderhoudstips voor de buitendeur:

Hoe buitendeuren te reinigen

Een eenvoudige oplossing van milde afwasmiddel en warm water gebruikt met een schone, gladde doek is de beste manier om een buitendeur schoon te maken. Veeg totdat er geen vuil of stof meer zichtbaar is wanneer u over het oppervlak veegt en de deur laat drogen. Als je een houten deur hebt, breng dan een kwaliteitsolie aan; Voor deuren van glasvezel of metaal kunt u na het schoonmaken een dunne laag meubelwas aanbrengen – zorg er wel voor dat het een heel lichte laag is! Voor het beste onderhoud van de houten buitendeur moet u deze eenmaal per week schoonmaken en voor metalen en glasvezeldeuren minstens eenmaal per maand.

Kies de beste olie voor houten deuren

De beste olie voor houten deuren varieert afhankelijk van de houtsoort, maar de beste merken zullen voornamelijk bestaan uit Tung- of lijnzaadolie, of een combinatie van beide. Voor een optimaal resultaat kunt u pure lijnzaadolie kopen: het duurt iets langer om te drogen, maar het is het beste voor de gezondheid van houten buitendeuren op de lange termijn.

Bescherm de voordeur tegen beschadiging door de zon

De beste manier om een voordeur te beschermen tegen beschadiging door de zon, is deze af te werken met een vernis die UV-blokkerende ingrediënten bevat. Als uw deur niet is afgewerkt met een UV-blokkerende vernis of verf, overweeg dan om deze te schuren en opnieuw af te werken met een lak die dat wel doet; deze afwerkingen houden ook de schade door sneeuw, regen, vochtigheid en extreem weer tegen. Onthoud: de meeste deuren hebben een garantie van 5–10 jaar. Als uw afwerking versleten is door beschadiging door de zon voordat de garantie afloopt, kunt u deze gratis laten afwerken of vervangen.

Hoe een verweerde houten deur te herstellen

Voor oudere houten deuren die moeten worden gerestaureerd, is het het beste om de deur van de scharnieren te halen, alle hardware te verwijderen, deze over twee schragen te leggen en tot op het hout te schuren. Dit verwijdert alle oude verf, afwerking of vernis en stelt u in staat om te zien of de deur scheuren of andere reparatiebehoeften heeft. Wanneer u de deur tot op het kale hout heeft, veegt u al het houtstof weg en spuit u het opnieuw af of schildert u het opnieuw in een stofvrije omgeving om te voorkomen dat er tijdens het drogen vuil in een nieuwe laag komt.

Terwijl de deur aan het drogen is, werk je aan de hardware: haal de deurknop uit elkaar, maak deze schoon en breng een laag siliconensmeermiddel aan op de interne mechanismen (grendel en as). Zorg ervoor dat de scharnieren in orde zijn terwijl de deur eraf is: draai losse scharnierschroeven vast, veeg het vuil weg dat zich in de loop van de maanden of jaren heeft opgehoopt en smeer de scharnieren in met siliconensmeermiddel of WD-40. Zodra u de hardware opnieuw heeft geïnstalleerd en de deur weer in het kozijn heeft gehangen, ziet deze er als nieuw uit – dat is het beste van het leren herstellen van een verweerde houten deur!

Referentie: Inbouwkraan

Report

What do you think?

Written by sammypatrick

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Loading…

0

What are the signs of quality roof?

Things to know about adding solar panels at your home